Ženski Qi gong

qi gong


Ženski qi gong je namenjen vsem ženskam, ki želijo zdravo in polno stopati skozi življenje in ob vsej naglici zunanjega sveta znotraj sebe vzpostaviti mir, tišino, spokojnost.  Le v takšnem stanju našega uma in duha lahko prebudimo in negujemo svojo dragoceno yin energijo, torej našo mirnost, nežnost in sprejemanje, ki je nujna za zadovoljno in radostno življenje vsake ženske.

Če na primeren način negujemo našo yin energijo,  kot so to počele kitajske ženske, ki so nam zapustile to bogato dediščino, smo čez čas večplastno nagrajene. Na telesni ravni pride do ravnovesja naših hormonov, polnosti krvi, bujnosti naših las, leska in elastičnosti naše kože, polnosti naših ustnic in dojk,… in to je le majhen kamenček v mozaiku radosti, ki ga prinese redno negovanje svoje ženskosti.

Velikokrat slišim, kako so ženske nezadovoljne z moškim ob sebi, ali pa ga morda nimajo. Vsaka od nas si želi ob sebi dobrega moškega, takšnega, ki lahko za nas poskrbi, nas varuje, je prijazen, dober, privlačen. No, morda ne vsaka. Vendar, ko vzgojimo dober yin, pritegnemo v svoje življenje tudi kvaliteten yang in tega so se v polnosti zavedale modre kitajske ženske, ki so skrbno razvijale, negovale in prakticirale različne taoistične metode in tehnike, da bi ohranile svojo lepoto, zdravje in zorele z milostjo ter radostjo.

Na naših srečanjih / vadbah postopoma spoznavamo te starodavne prakse, ki v našem ženskem telesu prebujajo samozdravilne in samoobnovitvene sposobnosti telesa. Kakor nekoč tudi danes te dragocene modrosti uporabljamo za uravnovešanje naših hormonov, menstrualnega cikla in mirnega vstopa v našo drugo pomlad.

Pri vadbi gre za preplet izvajanja nežnih gibov, ki razvijajo notranjo moč in ubranost, poleg tega pa sproščajo in usmerjajo energijo, kjer jo ženska najbolj potrebuje. Če je ta potrebna za povečanje plodnosti, se bo energija usmerila tja. Spoznavamo akupresurne točke, ki nam omogočajo sinhronizirano sledenje ciklom lune in uspešno uravnavanje našega menstrualnega cikla. Spoznavamo prehrano, ki  nam ženskam omogoča izboljšati in ohranjati kvaliteto krvi in hormonov. S pomočjo meditacij namenjenim posameznim organom, prebujamo in krepimo zdravilno moč naših tkiv. Med najljubšimi praksami so samomasaže prsi in jajčnikov, ki nam ženskam in posledično našim partnerjem prinesejo največ zadovoljstva, radosti, saj je njihov vpliv mnogoter, tako za zdravje, čustva, kot za spokojnost našega uma.

Draga Ženska, če te je zamikalo, si vabljena, da se nam pridružiš v vsej svoji polnosti!

Dogodki


Kras, 2013

2013_1 2013_2 2013_3


Prekmurje, 2014

2014 (1) 2014 (2) 2014 (3)


Kras, poletje 2015

2015_02 2015_5 2015_6 2015_5

2015_7 2015_4 2015_03 2015


Septembrski izlet – 100 dni samomasaže (5. 9. 2015)

Zadnja leta so se naše vadbe postopno bogatile z različnimi tehnikam spoznavanja našega Ženskega telesa.  Vsako leto smo izvajale samomasaže prsi, a letos smo prvič določile datum za 100 skupnih dni samoobnove med 15. 5. in 22. 8.. V 100 dneh redne prakse so nekatere Ženske vzpostavile bolj zdravo hormonsko ravnovesje, zmanjšale menstrualne krvavitve, ublažile oz. odpravile PMS, neredne menstruacije, slabokrvnost, sterilnost, zmanjšale ciste na jajčnikih, vaginalne izcedke, miome, inkontinenco,… Poleg vseh pozitivnih telesnih znakov smo opazile tudi večjo duhovno jasnost, okrepile svojo vitalnost in moč ter opazile naraščajoče spolno zdravje in užitek.

Svoj dosežek smo na prijeten način zaokrožile in vtisnile v spomin in se odpravile na skupni izlet v našo pokrajino Kras, ki je ravno v tem času najbolj pisana in plodna.

ruj Telovadnica krog Kras skupinska Fooood še enkrat

 


Kras, zima 2015

Novembra smo se uskladile z zimskim hiberniranjem, vadba je bila prilagojena zimski počasnosti, veliko smo počivale, se masirale ter učile novih tehnik krepitve ledvic, ogrevanja in odstranjevanja energetskih ‘zamaškov’. Seveda nismo pozabile na kvalitetno zimsko hrano. Mmm…


Pokljuka, poletje 2016

Bile smo na Pokljuki, v objemu energije smrek – zimzelene energije, ki se nekako poda h kultiviranju dolgoživosti, zimzelenosti. Omogočila je intenzivno čustveno razstrupljanje, kar je bila osrednja zgodba celotnega tabora. Čustveni dogodki se namreč utaborijo na posameznih delih telesa in pustijo svoj pečat. Na kratko, njihova pribežališča, organe in ostale telesne dele, smo generalno ‘čistile’. Tako čiste (upam) in oprane pa usmerjale zdrav qi s pomočjo naučenih form v zadnjih letih našega druženja.
Hvala kuharjem, hvala dobri hrani, dobri družbi in energiji, hvala osličkom, ki so popestrili naravno favno 🙂


Savudrija, pomlad 2017

Naš šesti umik je tokrat potekal pod morskimi borovci v Savudriji. Bil je primarno posvečen pomladni revitalizaciji in obdobjem ženskega kultiviranja. Ker mora staro umreti, da se lahko rodi novo, smo luščile stare fizične zaloge in pritekline ter naložile nov spominski program. Čiščenje je bilo intenzivno, a obenem prepleteno z dobro voljo in tako smo lahko pričele graditi trdnjavo z novim in trdnejšim temeljem.


Zaključek sezone, Vonarje (17. 6. 2017)

Srečanje je bilo kratko, a sladko. Našim qi veščinam, torej qi gongu, se je pridružil tudi the gong, skupaj z Dušanom M. Z. Badovincem. Hvala mu, da je ob že tako polnih dnevih vključil v svoj urnik tudi nas in pripeljal novo izkušnjo v telesa in zavest naših vadečih. Hvala seveda našim udeležencem za vso hrano, ki ste jo srčno ustvarili in se skupaj z njo pojavili na dogodku ter ga skupaj soustvarili. Na koncu, a pravzaprav najbolj na začetku, zahvale naši Anji in njenim staršem, da so nam dovolili uporabo prostora in zemljišča okrog starodobne pravljične hiške. Se vidimo jeseni 🙂