Eggie – skriti nakit

Eggie – skriti nakit

x

Diskreten. Neopazen. Vedno nekoliko mističen. To je Eggie – skriti nakit ža ženske.
Njegova sestava, struktura in naravna oblika odraža neskončno rojstvo in neustavljivo moč.
Poldragi kamen iz žada je darilo matere narave ženski, viru neusahljive moči in viru vsega ustvarjenega na Zemlji.
x

Branje je zelo primerno tudi za yang polovico populacije, saj so njegovi posredni uporabniki 😉

Eggie nam podarja to nežno moč za samostojno stopanje po neznani poti in odkrivanju še neraziskanih delov svojega telesa. Naša žadasta vrata, kako bi jim rekli v taoističnem žargonu, so skrita in nas delajo žensko. Z redno uporabo Eggija drugače sijemo, imamo nežno in nerazložljivo privlačnost z možnostjo živeti na robu vedno prisotnega užitka.

Za žensko privlačnost reden ‘trening’ žadastih vrat (nožnice) tvori pomemben aspekt zdravja. Smo senzualna bitja in skriti nakit nam vrača/poudarja naš ženski magnetizem in samozavest. Gre za poldrage kamne v obliki majhnih jajc, ki  so  bili sestavni del intimnega življenja kitajske ženske, ki je želela ohraniti mladosten videz, značaj in ‘sočnost’ svojega telesa.

Intimni nakit, ali kot ga imenujem, skriti nakit, je ženski zagotovil zdravje njenih rodil, torej čvrsto nožnico, zdrave in plodne jajčnike ter aktivno in toplo maternico. Vaje, ki so jih razvile, so predstavljale temelj zdravja vsake ženske. Stranski produkt uporabe skritega nakita je bila privlačnost ter podaljšan in poglobljen spolni užitek, tako zanjo kot za partnerja. Ženska je z redno prakso dobila popoln nadzor nad qi mišico in nad preostalimi mišicami medeničnega dna, nad katerimi skozi leta čedalje bolj izgublja nadzor. Moč spodnjih odprtin zaradi procesa staranja, rojstva otrok, številnih spolnih odnosov oslabi, zato energija vsakodnevno uhaja. Ker so se zavedale pomena zbiranja energije, so želele ustaviti odtekanje dragocenega qija. Razvile so set vaj za krepitev mišic spodnjih odprtin in za zaustavitev menstruacije. Na ta način so poskrbele za svojo sočnost, za svoj yin, ki z leti rapidno usiha. Yin za žensko pomeni njeno lepoto, pomeni privlačnost, pomeni njeno zdravje in stabilnost. Da bi dolga leta ohranila polnost svojih organov, obraza, in ostalih delov telesa, ki gravitirajo proti centru zemlje, je pomembno uporabljati ‘skriti nakit’ in ohraniti svojo ‘polnost’.

Moč prepon v našem telesu vpliva na zdravje rodil in ostalih vitalnih organov. Ko so telesne prepone šibke, teža ostalih organov pritiska na prepone in vpliva na hitro uhajanje qija. Ko okrepimo qi mišico in obe preponi, se spodnji odprtini ‘zapečatita’, posledično uhajanje qija in spolne energije ni več problem.

Po taoistični tradiciji moč medeničnega dna vpliva na našo življenjsko moč. Naša moč nežnosti izvira iz zemlje in povezave z našimi rodili, tako da Eggie praksa poveča naš ženski magnetizem in moč qija.

Eggie je iz žada, saj je neporozen, gladek in prilagojen ženski yin naravi, zato je zelo priporočljiv za ‘notranje’ prakse.

Kdaj Eggie-ja ne smemo uporabljati?

 • V času nosečnosti. Po rojstvu otroka, pa ga zelo toplo priporočamo.
 • V času menstruacijskega cikla, saj kri mora odteči naravno.
 • V primeru infekcij nožnice/urinarnega trakta.
 • V primeru spolno prenosljivih boleznih.

Kdaj Eggie toplo priporočamo?

 • V vseh primerih (razen naštetih v prejšnji točki).
 • Po rojstvu otroka, saj se mišice medeničnega dna razširijo, zato je priporočljiva redna uporaba za povrnitev mišičnega tonusa.
 • Ob zdrku maternice, mehurja.
 • Ob težavah z menstruacijo.
 • Ob težavah z zanositvijo.
 • Kadar je nožnica suha, saj se bo z redno uporabo naravna vlažnost nožnice povrnila.
 • V primerih inkontinence.
 • V obdobju menopavze.
 • Za povečano prekrvavitev nožnice, jajčnikov in maternice, kar je še posebej pomembno za tiste, ki imajo ciste na jajčnikih.
 • Ob izgubljanju spolnega poželenja.
 • Za bolj čutno spolno življenje in podaljšan spolni užitek.
 • Je tudi lepotilno sredstvo, saj je čvrstost in vlažnost nožnice neposredno vezana na tonus, kolagen in sijaj našega obraza.

Poleg vseh energetskih dobrobiti Eggie pozitivno vpliva na zdravje vseh ostalih organov, saj so po dolžini nožnice refleksne točke za srce, vranico, jetra, pljuča in ledvice, tako da ob uporabi Eggija harmoniziramo neravnovesja v naših organih.

Pomembno je imeti spoštovanje do tega svetega predela našega telesa in pomembno je imeti primeren prostor, kjer hranimo dragocenost, kot je Eggie, zato je dolgo časa nastajala šatulja , ki bi omogočala varno hrambo in spoštljiv odnos do nas samih. Za nas jo je oblikovalo, študiralo in razvijalo pet fantov ter pri tem poslušalo eno žensko. Bili so potrpežljivi in zelo prijazni 🙂 Hvala jim! Set treh poldragih kamnov iz žada je skrbno shranjen v leseni, ročno narejeni unikatni šatulji v obliki jajca, v obliki neskončnega potenciala, ki ga v sebi nosi vsaka ženska.

Cena seta je 233,33 €. Set sestavljajo tri jajčka iz dveh vrst poldragih kamnov različnih velikosti ter šatulja za hrambo. Več o izdelku in njegovi uporabi lahko preberete na spletni strani eggie.si, kjer tudi oddate naročilo.