Medicinski Qi gong

žerjav_2

Medicinski qi gong je del tradicionalne kitajske medicine in je vključen v učni načrt kitajskih univerz. Qi gong praksa ima preventivno in kurativno funkcijo. Okrepi zdravje na vseh nivojih, obnavlja notranjo moč, poudarja občutek globinskega notranjega miru in celostne osvežitve telesa, uma in duha. Povečuje samoobnovitvene sposobnosti in krepitev lastnih potencialnov samoobnavljanja. Po vadbi posameznik občuti več energije, je motiviran in sprošcen. Mentalni stres in fizične napetosti se odpravijo, ustvari se splošno ugodje in zadovoljstvo. Enostavne qi gong vaje podarijo višje nivoje zdravja, izboljšajo spolno življenje in omogočijo večjo delovno učinkovitost!

Žerjav je simbol dolgoživosti in miru. Ima tih in netekmovalen značaj. Gibi so osnovani na gibanju ptice žerjava, ki so harmonični in mili kot pretok vode v zvenečem potoku. Počasno in sproščeno usmerjanje uma do vseh točk zagotavlja uravnotežen qi pretok in dobre samozdravilne rezultate.

Medicinski qi gong – žerjavov stil je sestavil dr. Chao Jing Sian, septembra 1980 in od takrat se je njegova popularnost razširila po vsem svetu. Vsak dan ga izvaja vedno več ljudi, da bi pozdravili svoje kronične bolezni ali ga enostavno vadijo, da bi ostali sproščeni, zdravi in vitalni. Razlog za tako veliko popularnost je pretok qi-ja, ki se pri prakticiranju žerjavovega stila občuti mnogo lažje kot pri drugih stilih.