4-mesečni tečaj Qi gonga za ledvični sistem

Trajanje: 29.1. – 21.5.2022

Uspešno smo zaključili vadbeni program za 3 pomembne energetske sisteme: pljučni (imunski sistem), jetrno-živčni sistem, želodčno-vranični sistem in prišel je čas, da nadaljujemo z legendo med organskimi sistemi, ledvičnim sistemom.a

Ledvice v paru z mehurjem predstavljajo vodni element, ki vlada v letu 2022, zato bo sploh fino, da se lotimo nagovora ledvičnega sistema, saj ima letos uradne ure. Ledvice in mehur v tao medicini predstavljata t.i. ledvični sistem, ki ga označujemo kot najbolj temeljni organski sistem našega telesa, saj nosi naš genetski načrt telesne konstitucije in tega, kako zdravi bomo. Ne glede na to, ali nam manjka yina ali yanga je bistveno, da najprej nagovorimo svoje ledvične rezerve.

Z vidika prakse Qi gonga so ledvice notranja energijska hiša telesa, ki proizvaja električno energijo za podporo in delovanje našega telesa oz. vseh naših notranjih organov. Ko ima nek notranji organ težave, je običajno to znak, da je naš ledvični sistem že načet. Energija ledvic krepi trdnost kosti in hrani kostni mozeg, ki je osnova za nastanek krvnih celic. Odgovorne so za našo voljo, samozavest in samospoštovanje, a kot glavne vrline ledvic je potrebno omeniti pripravljenost, voljo, nežnost, modrost ter delno tudi pogum.

Kaj se zgodi, ko je energija ledvic in mehurja blokirana? Na čustveni ravni ledvice ustrezajo pojavu različnih strahov, paranoje, nesigurnosti, kroničnega stresa in posledične samoizoliranosti. Poškodbe, dolgotrajne bolezni, travme in frustracije pa njihovo energijo dodatno izčrpajo. Oba organa sta odgovorna za prihodnost in soočanje z neznanim, a strah nas neprimerno preprečuje, da bi kdaj dosegli svoj cilj. Ta način življenja vodi v vzorec neuspeha. Če je jutrišnji dan videti kot včeraj, to ni tisto, kar mislimo s prihodnostjo. Prihodnost predstavlja novo realnost. Z močno energijo mehurja smo sposobni sprejeti nepredvidljivost in ustvariti nove možnosti preobrazbe. Qi zdravega mehurja in ledvic nosi energijo napredka.

Toda, kaj se zgodi, ko je Qi mehurja/ledvic šibek ali blokiran? Želimo iti naprej, vendar pod pritiskom oklevamo in zastanemo. Sanjamo o svoji usodi, vendar nikoli ne naredimo koraka proti njej. Na koncu zamudimo čoln življenja.

Da ne bi več zamujali in da smo sposobni živeti vsak dan novo realnost, ste toplo vabljeni, da se mi pridružite na 4 mesečnem druženju, ki bo prepredeno z različnimi vajami iz zakladnice tao modrosti.

Naša srečanja bodo potekala enkrat tedensko, vsako soboto med 7.30 – 8.30. Ob sobotah se učimo in dodajamo nove metode in tehnike, ki jih potem v obliki domače naloge vadite do naslednje sobote. Ob koncu vsakega sobotnega druženja boste dobili vsaj pol urno domačo nalogo, ki jo boste lahko skupaj z mano izvajali…v primeru, da vam je lažje v družbi. Posnetek bo na voljo cel teden, saj je potrebno vsakodnevno posvetiti vsaj pol ure svojega časa transformaciji omenjenega sistema.

Vaše prijave sprejemamo do 22. 1., ki jih pošljite na drustvosamorog@gmail.com.

Cena tečaja je 200 EUR. Podatki za nakazilo so sledeči:
ČILIN s.p.
Pod smreko 2
8340 Črnomelj
TRR: SI56 0284 3026 3527 355
Namen plačila: qi gong tečaj

Ob prijavi je potrebno poravnati navedeni znesek in takrat se bo vaša prijava štela za veljavno.