Dogodki v 2017

Med decembrom 2016 in junijem 2017 se bo v okviru društva Samorog zvrstilo precej dogodkov. Na vse delavnice in tabore se lahko prijavite preko našega e-maila: drustvosamorog@gmail.com. Vljudno vabljeni.


28. 12. 2016 – BaZi napoved za leto 2017 – leto ognjenega petelina
Tudi letos bomo naredili sprehod skozi energetsko napoved leta, ki se začne s 4. 2. 2017.
Kako bo? Toplo. Ljubeznivo. Uspešno. Podpirajoče. Altruistično. Umetniško. Družabno. Razburljivo. Spogledljivo. Transformacijsko. Ognjeno. Občutljivo. Prizadevno. Čustveno. Nežno. Delavno. Kulturno. Izpopolnjujoče. Temeljito. In tudi…
Nestrpno. Razdražljivo. Intenzivno. Vznemirjeno. Uporniško. Molčeče. Tvegano. Neusmiljeno. Agresivno. Trmasto. Čudno. Kritično. 🙂 Za kaj več se nam pridružite na srečanju.
Poleg posameznikovega energetskega astro orisa se spustimo še v energetsko matrico hiše oz. stanovanja, torej Feng Shui napoved. Zainteresirani pošljite svoj rojstni datum z uro in pripravite načrt stanovanja ali hiše.
Delavnica bo potekala v Ljubljani med 16.30 – 20.00. Prijave možne do 25. 12. 2016. Ostale podrobnosti sledijo!


7. 1. 2017 – Delavnica samomasaže (Chi Nei Tsang)
Naše črevesje so prvobitni človeški možgani. Tam se shranijo vsi dogodki v obliki čustvenih vozličkov in vozlov, ki vplivajo na naše počutje, odločitve,… Učili se bomo samomasažne tehnike debelega in tankega črevesja ter vzpostavljanja zdravega ravnovesja  znotraj tega velikega uradnika za spremembe, kakor ga imenuje taoistična medicina. Zdravo črevesje, zdravo življenje.
Prijave so možne do 3. 1. Prosta so le še štiri mesta. Delavnica bo v Ljubljani med 9.00 – 14.00. Točen naslov dobite po 3. 1..


7. 1.  in 14. 1. 2017 – Srečanje kraških žensk v Tau

Drage KRASne ženske, januarja se dobimo dvakrat. Čas druženja je med 16:30 – 19:30. Več informacij dobite v kratkem.


4. 2. –  Skrivno življenje mojega telesa v Cankarjevem domu

Zadovoljni smo, da bo naša igra nastopila v veliki stavbi kulturnih dogajanj. V okviru festivala Dao Yah bomo predstavljali  posledico čustvenega delovanja na naše zdravje notranjih organov. Na komično realen način! Zelo lepo vabljeni!


18. 2. – Eggie – skriti nakit za vsako žensko
Na delavnici se boste naučile več o načinu uporabe in koristih uporabe žadastih jajčk. Več informacij sledi.
Prijave do 30. 1.


10. 3. – Tabor ženske revitalizacije in kultiviranja. Kras.
To bo že naš 6. tabor, ki bo primarno posvečen pomladni revitalizaciji in obdobjem ženskega kultiviranja.
Prijave do 15. 2.


25. 3. – Delavnica dao spočetja in nosečnosti
Vse preveč žensk in njihovih partnerjev se ukvarja z idejo, kako uspešno spočeti novo živo bitje. Kako upoštevati naravne okoliščine svoje energije, energije partnerja ter energije, ki jo nosi okolje ter vplivati na maksimalno pripravljenost našega telesa, uma in zdravega duha, da se zdravo spočetje zgodi? O tem, kako naravna taoistična medicina rešuje tovrstne vozle bomo govorili in prakticirali na delavnici, ki se bo odvijala cel dan. Natančne ure in lokacijo vam sporočimo v začetku marca.
Prijave do 5. 3.


11. 4. –  Dao delavnica za novopečene mamice
(kako naravno revitalizirati sebe po rojstvu in kako negovati otroka v prvih mesecih)
Vsi bi se verjetno strinjali, da je najlažji proces ‘delanje’ otroka. O tem, kaj nosi sama nosečnost in kaj vas čaka po porodnem obdobje, pa se govori zelo malo, vsaj v smislu naravnih prijemov. Veliko premalo se posveča pozornosti mamici v obdobju po rojstvu otroka. Kako na to gleda in kako to rešuje taoistična medicina bo predstavljeno na aprilski delavnici.
Prijave do 20. 3.


8. 6. – 11. 6. – Drugi tai qi tabor
Lani so bili premiki v telesu, duhu in umu nad pričakovanji, tako da bomo letos nadaljevali tradicijo in štiri dni luščili stare energetske vzorce in postavljali zdrav temelj za nadaljnji napredek. Se veselim!
Prijave do 20. 5.