4-mesečni tečaj medicinskega qi gonga za srčno-žilni sistem

Trajanje: 8. 10. 2022 – 4. 2. 2023

Počasi smo z našimi tečaji za okrepitev posameznega sistema v telesu prišli do SRCA. Ob misli na srce se bi morala znotraj nas aktivirati radost, veselje in toplina. Življenjske situacije so mnogokrat ‘neprijazne’ ali celo ‘krute’ in radost ter veselje nista več nekaj samoumevnega. Na srečo lahko to spremenimo in se nadgradimo ter zaživimo toplino in radost, ki si jo zaslužimo.  V energetski medicini se srce opisuje kot cesarja oz. kralja. Zakaj? Ker so cesarja na Kitajskem doživljali kot sina neba, zato je takšno mesto v družbi zelo posebno in zelo odgovorno. Cesar deluje z zgledom, kar pomeni, da ni potrebe ukazovati, prepričevati ali ustrahovati, saj ljudje želijo služiti in ustreči vrlinskemu človeku.  Zdravo srce daje zgled vsem ostalim organom, da delujejo kot enotna harmonična celota. Njegov parni organ je tanko črevo, ki je na fiziološki ravni odgovorno za ločevanje bistrih in motnih tekočin, na mentalni ravni pa upravlja mentalno sposobnost ločevanja, kaj je prav od tega, kaj je narobe. Hranilom, ki jih absorbira, pravi “da”, odpadkom, ki se zavržejo, pa reče “ne”. Omogoča  vzdrževati zdrav tok preudarnih izbir skozi ves dan, kar srcu omogoča harmonično in zdravo obliko ‘vladanja’, ali pa tudi ne. Srce je dom uma /duha in kot tak je odgovoren za skoraj vse mentalne aktivnosti, vključno s čustvi, zavestjo, spominom, mišljenjem in spanjem. Vse te mentalne dejavnosti pa so odvisne od sposobnosti jasne presoje, ki jo upravlja tanko črevo, ki je del sistema naših prebavil.
Kako bomo prepoznali, da je naša srčna energija vznemirjena oz. da je srčna energija v presežku ali primanjkljaju, pa tega izvidi ne bodo pokazali? Smo neučakani, vznemirjeni, doživljamo pojav palpitacij, nespečnost ali pogosto prebujanje, hitro se prestrašimo, opažamo slab spomin, pojav tesnobe, nemir, suha usta in grlo, kljub temu, da se redno hidriramo, nočno potenje, zelo bled ali zelo rdeč obraz, napadi manije ali depresije. Pa seveda vse znane bolezni srca in ožilja – visok ali nizek krvni tlak, kapi, infarkti, prehitra zadihanost, slab spomin, težave s tankim črevesjem – krči v trebuhu, anemičnost, kri v blatu, crohnova bolezen,…
Veselje je zdravilna energija – naše življenje naredi prijetno, zato se bomo skozi tečaj raje usmerili v doživljanje sedanjosti, kot na obujanje preteklih dramatičnih dogodkov, ki so že mimo.  Ogenj je element trenutka. Ko uspemo živeti v trenutku, v sedanjosti, je naš um naravno miren, srčna duhovna organizacija je naravno močna in harmonično ureja preostale dele cesarstva (jetra, pljuča, vranico, ledvice). Vse v življenju kar na enkrat pade na svoje mesto.
Naša srečanja bodo potekala enkrat tedensko, vsako soboto med 7.30 – 8.30. Ob sobotah se učimo in dodajamo nove metode in tehnike, ki jih potem v obliki domače naloge vadite do naslednje sobote. Ob koncu vsakega sobotnega druženja boste dobili vsaj pol urno domačo nalogo, ki jo boste lahko skupaj z mano izvajali…v primeru, da vam je lažje v družbi.  Posnetek bo na voljo cel teden, saj je potrebno vsakodnevno posvetiti vsaj pol ure svojega časa transformaciji omenjenega sistema.

Vaše prijave sprejemamo do 27. 9., ki jih pošljite na drustvosamorog@gmail.com.

Cena tečaja je 200 EUR. Podatki za nakazilo so sledeči:
ČILIN s.p.
Pod smreko 2
8340 Črnomelj
TRR: SI56 0284 3026 3527 355
Namen plačila: qi gong tečaj

Ob prijavi je potrebno poravnati navedeni znesek in takrat se bo vaša prijava štela za veljavno.